12 Mart 2010 Cuma

Sembuşek böreği

Sembusek (Mardin)Tarih: 19.Ekm.2009
60 defa bakıldı
google_protectAndRun("ads_core.google_render_ad", google_handleError, google_render_ad);
SEMBUSEK (MARDİN) 3 su bardağı un 1 tatlı kaşığı tuz Yeteri kadar un İçi için: 250 gr koyun kıyması 1 adet iri kuru soğan 1 adet domates 1 tatlı kaşığı tuz 2 çorba kaşığı sıvıyağ Unun ortası havuz gibi açılır. Ortasına un ve serte yakın kıvam elde edene kadar azar azar su eklenerek yoğrulur. Hamur yarım saat dinlendirilir. Bu arada iç malzeme hazırlanır. Soğan çok ince kıyılır ve tuzla ovulur. Üzerine kıyma, rendelenmiş domates, tuz, yağ ve karabiber eklenir. Kıvamı cıvık bir harç hazırlanır. Dinlenenen hamurdan cevizdan biraz büyük parçalar alınır. Merdaneyle tatlı tabağı kadar açılır. Yarısına yeteri kadar iç konur, kenarı tabağın kenarıyla kesilir. Börekler yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 200 derece önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder