OMAÇ HELVASI (Iğdır)Tarih: 24.Arl.2008
15 defa bakıldı
google_protectAndRun("ads_core.google_render_ad", google_handleError, google_render_ad);
OMAÇ HELVASI (IĞDIR) Iğdır İl Kültür Turizm Müdürlüğü 2 kg un 1 kg şeker 2 margarin Su Un az su ile ovalanarak kalburdan veya elekten geçirilir. İri parçalarla küçük parçalar birbirinden ayrılır. Tencereye yağ konulur. Erimeye başlayınca önce büyük parçalar eklenerek kavrulur. Pembelenmeye başlayınca küçük parçalara ilave edilip dibi tutmaması için çok hızlı karıştırılır. Kahverengi bir renk almaya başlayınca diğer tarafta ılık suda eritilmiş şeker una dökülür. Katılaşıncaya kadar çok hızlı karıştırılır. Katılaşınca ateşten alınır
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder