11 Mart 2010 Perşembe

Çerkez tavuğu


MALZEMELER1 adet tavuk2 çorba kaşığı sıvı yağ5 ince dilim ekmek (bayat) 3 su bardağı ceviz içi 8 diş sarmısak 3 su bardağı su 1 tatlı kaşığı karabiber 2 tatlı kaşığı tuz yarım tatlı kaşığı kırmızı biberHAZIRLANIŞIYıkayıp hazırladığınız tavuğa 3 su bardağı su ve tuz ekleyerek kısık ateşte,35-40 dakika pişirin. Kemiklerini ayırın, etini lif lif ayirarak ince ince ditin. Servis tabağına düzgünce yerlestirin. Sarımsak, ekmek içi ve cevizi küçük küçük doğrayarak, 3 su bardağı tavuk suyu ve karabiberle karıstırın. Ditilmiş tavuk etinin üzerini bu karışımla kaplayın.Yağın içine kırmızı biberi ekleyerek eriyene kadar ısıtın. Hazırladığınız yağı tavuğun üzerine dökerek servis yapın

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder